Bankrekening openen in Marokko

Marokkaanse nationaliteit

Beschikt u over de Marokkaanse nationaliteit dan kunt u heel simpel een bankrekening open. U hoeft slechts uw legitimatiebewijs mee te nemen en kunt dan binnen enkele minuten een rekening openen. Als immigrant kunt u kiezen tussen twee soorten rekeningen. De standaard rekening werkt traditioneel, u kunt betalingen echter alleen in het lokale valuta (Dirhams)  ontvangen en verrichten. De tweede optie als rekening is de converteerbare rekening oftewel op z’n Frans “compte convertible” en is geschikt om uw saldo gemakkelijk om te zetten naar andere valuta. Let echter op dat de waarde van de Dirham niet drastisch omlaag zakt aangezien dit invloed heeft op de waarde van uw saldo doordat de som  dat u stort omgezet wordt naar Dirhams totdat u het bedrag in een ander valuta opneemt.

Bankrekening  in Marokko openen als Nederlander

Voor degene die niet over een verblijfsvergunning beschikken is de optie beperkt tot de “compte convertible.” U kunt echter wel een traditionele bankrekening openen zodra u een verblijfsvergunning of werkvergunning hebt gekregen.

Marokkaanse banken in Nederland

U kunt bij verschillende Marokkaanse banken een rekening te openen. De twee bekendste banken, namelijk de Chaabi Bank en de Atijariwafa Bank, zijn ook te vinden in Nederland. Echter kunt u hier alleen zaken afhandelen als u reeds een rekening in Marokko hebt. U dient vooraf contact op te nemen met de vestigingen van de bank in Marokko. Let op dat sommige werkgevers speciale tarieven met banken hebben waardoor u beter als eerst met uw werkgever raadpleegt welke bank het beste voor u geschikt is.

Werken in Marokko

Werken in Marokko is de nummer 1 vacaturesite voor vacatures in Marokko.
Votre siteweb sourcing profils néerlandais au Maroc.

Meest recente berichten